Thomas Thyberg

Androidutvecklare

De senaste 6 åren har jag primärt arbetat med androidutveckling och det på några av det största mediaföretagen i Sverige, Aftonbladet, Expressen och TV4. Just android är en plattform som passar mig och där det händer mycket nu. Några trender som är aktuella och som jag fokuserar på är RX (Reactive Extensions) samt språket Kotlin. Kotlin har jag snart använt i 2 år och under Google IO i år (2017) släppte Google bomben att Kotlin numera officiellt stöds för Androidutveckling.

Något som är mycket viktigt för mig är att koden är enkel att läsa och underhålla och jag är mycket mån om att få till en ren kod och arkitektur.
Java är fortfarande mitt huvudspråk men jag håller på att överge java för kotlin. I alla fall när det gäller androidutveckling där just det språket kommer starkt nu.

Jag har även tidigare om åren kodat en hel del grafiska gränssnitt allt från X Window System/Motif till java AWT och Swing.
Enhetstestning enligt TDD är något som jag förordar och använder mig av. Det var tidigare ganska svårt i en androidmiljö men det har på senare tid blivit betydligt lättare då verktyg och ramverk har mognat betydligt.

Jag spenderar även en hel del tid på att läsa och hålla mig ajour med nya tekniker och verktyg.

Jag jobbar praktiskt taget uteslutande i unixmiljöer som Linux och OSX, och uppskattar gärna scriptprogrammering och då gärna i Bourne Shell och med verktyg som sed och awk m.fl. Jag har även jobbat med både maven och gradle och vet hur man sätter upp och underhåller byggmiljöer, samt även CI-servrar, typ jenkins eller travis-ci.

De utmaningar som jag främst letar är att få hjälpa androidteam att snabbare komma igång med språket kotlin samt testning i olika former (enhets- och systemtester, t ex), och det som en av utvecklarna i teamet.

Thomas Thyberg
Android Java Kotlin Linux
Kontaktuppgifter

Du är alltid välkommen att kontakta mig för mer information om vad jag kan hjälpa er med och boka ett möte.

  • Thomas Thyberg
  • 070 77 666 77
  • thomas.thyberg@crisp.se

Luncha med Thomas

Konsulting för mat: bjud mej på lunch så diskuterar vi det du har på hjärtat.