Har du en roll där du koordinerar leveranser och känner dig ibland överväldigad av allt prat om agila metoder? Är du frustrerad över att inte hitta effektiva sätt att navigera dina projekt och leveranser i ett agilt landskap eller vill du ta steget mot att bli en projektledare med ett starkt agilt mindset? Kanske arbetar du traditionellt idag och står inför utmaningen att övergå till ett modernt, agilt arbetssätt?

Vår 2-dagars kurs är utformad för att hjälpa dig som är både nybörjare och erfaren projektledare, eller annan ledare, att praktiskt övergå till mer agila arbetssätt och att få verktyg och tekniker som direkt kan appliceras i ditt arbete.

2 kursdagar med ett par veckors mellanrum + hemuppgift

I mellantiden mellan Dag 1 och Dag 2 av kursen kommer ni arbeta i mindre grupp tillsammans med en hemuppgift utifrån lärdomarna i Dag 1. Räkna med att lägga ca 4 timmar på detta.

Målet med utbildningen

Denna kurs kommer hjälpa dig att känna dig tryggare och mer beredd att hantera komplexa projekt/leveranser, och oväntade förändringar inom dessa, med hjälp av agil metodik. Här kommer du även att få ta del av lärdomar från riktiga exempel av projekt och leveranser, dela erfarenheter med likasinnade, öva på och få en djupare förståelse för det agila mindsetet.

Kursen vänder sig till dig som

Arbetar med eller vill arbeta med att facilitera, koordinera och planera leveranser och/eller projekt och vill stärka upp sin kompetens kring det agila. Om du vill öka din förståelse för hur agila metoder och tekniker kan förbättra kommunikationen, minska risken för förseningar och öka träffsäkerheten i er leveranskapacitet, är den här kursen perfekt för dig.

Vi går bland annat igenom

  • Historia och bakgrund för agila metoder
  • Att förstå grundprinciperna och värderingarna i agilt arbete och hur de praktiskt kan hjälpa dig med projekt och leverans.
  • Övergripande om olika agila ramverk & verktyg.
  • Hur olika roller kan samarbeta bättre med hjälp av agil metodik
  • Hur du kan hantera förändringsmotstånd och introduktion av agila metoder i traditionella miljöer
  • Tekniker för kontinuerlig förbättring av arbetssätt

Förkunskaper

Inga förkunskaper inom agil metodik behövs.

Kurs
Datum
Pris
Deltagare
Språk
Plats
Kontakt

Kursanmälan

Fält markerade med * är obligatoriska och måste fyllas i.

 

  • Avbokning kan göras utan kostnad fram till 1 månad före kursstart.
  • Vid avbokning senare än 1 månad före kursstart debiteras hela avgiften.
  • Kursplats kan överlåtas till annan person. ­
  • Byte av kurstillfälle kan ske upp till 2 veckor innan kursstart