Transformativt ledarskap, 18-19 April 2017

Teamutveckling Ledarskap

Ledarskap i förändring handlar om att vara tolk för framtiden. Att hålla upp blicken, leda dit vi är på väg och ta med sig teamet i detta och skapa den framtid vi vill vara en del av. Att agera både med struktur och flexibilitet och hur får man sitt team att agera med större fokus, delaktighet och engagemang för det nya.

Din situation kan se olika ut:

–       En entreprenörsdriven agil organisation som behöver bli mer tydligt målstyrd med ökad effektivitet. Hur gör man det utan att tappa styrkan i det man byggt upp?

–       En traditionell organisation som behöver bli mer agil för att möta konkurrens. Din fundering är hur du skall få det att hända och ta vara på det bra som finns i traditionen?

–       Din roll är i gränslandet mellan entreprenörs- och traditionell kultur och kräver ett ständigt navigerande och det finns en mängd utmaningar för att få dessa olika kulturer att samarbeta. Vart ska man börja och hur gör man?
kursbild

Hur skapar man hållbara förändringar? Hur leder man i en brytpunkt?

Du kommer att få tips, praktiska verktyg och inspirerande övningar som ger kunskap förankrad i forskning. Vi har ett antal verktyg och metoder med tydlig koppling till de mål som du skall åstadkomma. Vi arbetar med att skapa hållbara förändringar för dig som agerar i gränslandet mellan affär/marknad, ledarskap och digitalisering.

Genom att vrida fokus från individen till relationen, samarbete och till teamet i sin helhet, dvs systemet, skapar vi nya möjligheter att i ledarrollen implementera förändring. Detta är en av fundamenten i vårt arbete och här inne har vi som lärare ett antal för Sverige unika internationella certifieringar.

Vi arbetar upplevelsebaserat, kreativt och styrkebaserat, vilket ger bästa förutsättningar för inlärning och också ger dig möjlighet att ta verktyg och metoder direkt vidare in i din vardag.

Målgrupp:

–       Mellanchefer

–       Projektledare

–       Produktchefer

–       Marknadschefer

–       Utvecklingschefer

–       Agila coacher

Förberedelse:

Var och en tar med sig en ledarskapsutmaning och en verksamhetsutmaning som det ges möjlighet att konkret arbeta med under kursen.

Om oss:

Som förändringsledare, coacher och workshopsledare arbetar vi i företag och organisationer att facilitera förändringar med en mängd olika verktyg och metoder för att motivera ledare, förändringsledare, team och ledningsgrupper att:

 • Utveckla grundläggande attitydförändringar och fundament för förändringsarbete. Vad krävs i ledarrollen för att implementera och framgångsrikt förankra dessa i organisationen.
 • Tydliggöra roller, komplexiteten i dessa, möjliga konflikter som kan uppstå, samt förmågan att byta perspektiv för att fatta kraftfulla beslut i den egna rollen.
 • Omvandla konflikter till enighet och fokus, hitta kommunikationsmönster och hur hantera konflikter. Byta fokus från ”vem gör vad mot vem” till ”vad är det som försöker hända” eller att se konflikter som ”ett tecken på att något behöver förändras”.
 • Implementera och involvera medarbetare i kulturförändringar och förstå hur kraftfulla och kreativa lösningar starkast skapas med ”djup demokrati”, vilket innebär att alla röster, även de obekväma får komma till tals och bli en del av förändringsresan mot en hållbar förändring och nya målsättningar.
 • Stärka samarbeten mellan interna enheter och uppdragsgivare genom ett transformativt ledarskap som bygger på systemperspektiv och förmågan att byta perspektiv, samt vad som händer i en själv i dessa situationer (EQ).
 • Utveckla interna kreativa processer samt en lärande organisation. Att stärka relationskulturen sätter avtryck som sprider sig utan för den grupp man arbetar med. Processen bygger på nya kunskaper, men i mycket hög utsträckning att kombinera dessa med det egna gedigna kunnandet kring den egna verksamhetens behov.
 • Målstyrning, visualisera flöden och skapa delmål som inspirerar och bygger ansvarstagande, samt stärker förmågan att hantera motgångar.
 • Coachande ledarskap är ett av fundamenten, hur skapar man en enkel men samtidigt stabil grundstruktur att bygga en coachande organisation.

 

Syfte och Målsättning:

En språngbräda att ta dig vidare i förändringsarbetet, du får konkreta exempel och skapar din egen verktygslåda som du kan testa när du kommer tillbaka.

Vårt arbete baseras på:

– The Center for Right Relationship CRRGlobal – Organization & Relationship Systems Coaching™ (ORSC™)

– The Coaches Training Institute CTI® – Co-Active Coaching

– Team Coaching International Inc – Team Diagnostic Assessment TDA

– John Withmore – Coaching for Performance, the GROW-model

– Peter Senge – Systemteori

– John Gottman – Kommunikationsstilar

– Arnold Mindell – Process Work and Deep Democracy

– Margaret Wheatley – Förändringsteori

– Seligman, Carr, Csikszentmihaly – Positiv psykologi

– French & Bell, Cooperrider – Appreciative Inquiry

– Daniel Goleman – Emotionell intelligens

– Katzenbach & Smith – The Wisdom of Teams

– Trautlein – Change Intelligence

– Trendwatching – Consumer Trend Canvas

 • Datum: 2017-04-18
 • Stad: Stockholm
 • Språk: Svenska
 • Det finns platser kvar.
Till anmälningsformuläret

Detaljer

Datum18-19 april, 2017 9-17, frukost serveras från 8.30
DeltagareMax 20
SpråkSvenska
KurslokalCity Conference Center, Norra Latin, Drottninggatan 71B, Stockholm.
Pris15000 SEK exkl. moms. Fika och Lunch ingår
Kontaktacademy@crisp.se, +46 8 556 950 15

Fält markerade med * är obligatoriska och måste fyllas i.

Kursanmälan

Det finns platser kvar.