Agile UX, 9 maj 2017

Den här kursen har redan varit.

OBS! Kursen här nedan har redan varit. Besök gärna en av de kommande kurserna istället.

Agile UX, 9 maj 2017

Agile Lean UX
Hinner du inte med allt som måste göras när tiden mellan releaser blir allt kortare? Finns det förväntningar från de andra i teamet att allt skulle varit klart innan de kan börja jobba? Kan du känna att det verkligen borde finnas smartare sätt att jobba på? Det finns det! Den här kursen lär dig hur ni i teamet (bestående av både beställarsidan och utförarsidan) smidigast bygger saker tillsammans med hjälp av metodik från Agile UX, genom att fokusera på samarbete i effektiva arbetsprocesser och därmed sluta skapa tunga dokument som ingen egentligen har nytta av och som bara gör hela arbetet försenat. Vi utgår från Agile UX principer för att hitta det bästa sättet att arbeta tillsammans.

Det här tycker tidigare kursdeltagare

“Under kursen fick jag flera tips på bra metoder och arbetssätt som jag direkt kunde tillämpa på mina pågående projekt och förbättra det agila UX arbetet.” – Tommy Marshall, ÅF ”Mitt jobb blev som ett helt annat, mycket bättre, jobb då vi började jobba agilt i team för ett år sedan. Kursen var superbra, med massa UX- och agil-energi. Den gav mig inspiration och mod att utvecklas och försöka bli ännu mer agil i mitt arbete. Jag ska testa flera av de tips och trix som gavs!” – Elina Sandstedt, Stockholms universitet “Har nu mycket lättare att förhålla mig till när kunder säger att de jobbar agilt och att resonera kring hur UX kommer in i deras processer.” – Camilla Ryd, Antrop “Jag fick ut mycket av kursen tack vare kursledarens utmärkta förmåga att dela med sig av sin gedigna erfarenhet.” – Maryam Ammouri, Handelsbanken “Jag har stor nytta av vad jag lärde mig av i kursen nu när jag ett år senare funderar på upplägget för ett nytt projekt.” – Malin Forne, Beamon People

Kursen vänder sig till dig som

UX:are, produktägare, utvecklare, grafiska designers, affärsanalytiker, kravhanterare och andra som arbetar i eller med agila utvecklingsteam.

Vi går bland annat igenom

 • Vad samarbete innebär
 • Hur man kan se skillnad på mini-vattenfall och riktigt agilt samarbete
 • Hur Discovery (beställare, UX, krav, PO, m.m.) arbetar bäst med Delivery (teknik, utveckling, m.m.)
 • Vad Agile UX är för något (tips: det har inte mycket med UX att göra)
 • Exempel på bra Agile UX-metoder inom utforskning av vilken produkt vi ska bygga och hur vi ska designa den
 • Product Discovery Teams (a.k.a. balanced teams) för bäst samarbete mellan beställare (PO, UX, krav, m.m.) och utvecklare
 • Continuous Discovery kopplat till Continuous Delivery
 • Lean UX och Lean Startup i form av Build – Measure – Learn som processmetodik
 • Facilitering av workshops för maximalt samarbete med resten av teamet, bland annat design studio
 • Mängder med små tips för att processen och samarbetet ska bli smidigare

Förkunskaper

Det är bra om man känner till grundläggande UX-begrepp som user research och interaktionsdesign, men det är inte ett krav.
 • Datum: 2017-05-09
 • Stad: Stockholm
 • Språk: Svenska

Detaljer

Datum9 maj 9-17 (frukost serveras från 8.30)
DeltagareMax 20
SpråkSvenska
KurslokalCrisp, Sveavägen 31, Stockholm
Pris8000 kr exkl. moms. EARLY BIRD 7000 kr t.o.m. 9 april. Fika och lunch ingår.
Kontaktacademy@crisp.se, +46 8 556 950 15

Kommande kurser i Agile & Lean & UX