Här är ett urval av kurser och ett gratis seminarium hos oss innan jul.

Visst är det en tilltalande tanke att en organisations utveckling beskrivs som ett lärande? Med tanke på att gårdagens lösningar skapat dagens problem så behöver vi självklart lära oss nya lösningar så att vi kommer vidare. Men hur ska vi rent praktiskt åstadkomma detta? Hur når vi fram till våra kollegor inom organisationen?

När du avsatt tid till att presentera något för dina kollegor och de har i sin tur skapat utrymme i sin trånga kalender för att lyssna på dig, hur ser du då till att tiden används bäst? Kanske du gått en kurs i presentationsteknik och lärt dig att tala intonerat och tydligt utan att stoppa händerna i fickorna men det enda det åstadkommer är att du blir uthärdligare att lyssna på.

Vad sägs om att se till syftet och fokusera på lärandet istället? Lärande uppstår bäst när vi är engagerade och det är därför du ska ta ett steg tillbaka från dina presentationer och låta deltagarna istället hjälpas åt att skapa ett lärande. Du erbjuder en struktur och övningar som engagerar.

Training from the Back of the Room – Deltagardrivet och upplevelsebaserat lärande

Med kursen “Training from back of the room – deltagardrivet och upplevelsebaserat lärande” den 24-25 november ger vi dig precis det som du behöver för att åstadkomma ett effektivt lärande som sitter kvar. Kurshållarna är certifierad av Sharon Bowman som baserar sina idéer på aktuell hjärnforskning. Roligt är det och dina deltagare kommer också ha roligt.

Agilt ledarskap

Som du säkert märkt så har Agile vunnit stor terräng de senaste åren. Det är ett nytt sätt att se på organisationen och människan. Här finns lärandet i den ständiga förbättringen som hittas i alla agila metoder. Med den annorlunda synen kommer nya krav på ledarskapet. Nya möjligheter och nya utmaningar med vinster för den som vågar tänka om.

Kursen “Agilt ledarskap”, 3-4 december ger dig en förståelse för den här förändringen och hur du drar nytta av den utan att hamna i några vanliga fallgropar. Våra kurhållare kommer med sina egna erfarenheter från olika organisationer in i klassrummet. Om du som ledare har svårt att hitta en idé-injektion i höstmörkret så kan du sluta leta nu.

Product Discovery med Lean UX

När vi skapar produkter på ett modernt sätt har vi också ett lärande. Vi lär oss av användarna bit för bit istället för att gissa och komma med en färdig produkt i ett slag. Det som brukar kallas product discovery eller agil kravställning.

För dig som vill lyfta produktarbetet och lära dig agil kravställning ger kursen “Product Discovery med Lean UX” den 4-5 december dig en välmatad låda med verktyg som Minimum Viable Product och User Story Mapping.

Agil upphandling och kontrakt

– Gratis frukostföreläsning för IT-chefer

Missa inte vårt gratis frukostseminarium den 3 december kl 8:00, “Agil upphandling och kontrakt”. Går du på seminariet får du rabatt på kursen Certifierad Agil beställare i mars.

Vi har givetvis massor av andra kurser med egna och externa kurshållare från olika delar av världen så titta in till oss och boka upp dig på en kurs idag innan den blir fullbokad!

Se alla våra kurser i agil metodik här >