Facilitering för alla - så skapar du mer engagerande och effektiva möten 16 maj 2016

Den här kursen har redan varit.

OBS! Kursen här nedan har redan varit. Besök gärna en av de kommande kurserna istället.

Facilitering för alla – så skapar du mer engagerande och effektiva möten 16 maj 2016

Scrum Agile Lean Teamutveckling Foretagsinterna Facilitering Ledarskap
Vill  du ha det roligare på jobbet? Vill du uppnå bättre resultat? Vill du hjälpa ditt team med det? Facilitering är konsten att skapa och leda möten där deltagarna sätt i centrum och alla får utrymme att dela med sig av sitt engagemang och kunnande. Alla grupper växer av god facilitering. Alla kan bli bra på att facilitera. I Facilitering för alla får du modeller och verktyg till din verktygslåda, men framförallt får du uppleva och öva på hur bra facilitering ser ut och känns.
Övning i hur man lägger upp ett bra beslutsmöte.

Övning i hur man lägger upp ett bra beslutsmöte.

Allt mer av vårt arbete utför vi i grupp. Vi fattar beslut tillsammans, vi genomför och följer upp som team, vi firar och utvecklar oss ihop, vi lär oss och planerar över avdelningar, vi uppfinner och underhåller i grupp, vi går igenom vinster och förluster som lag. Ofta fungerar det alldeles utmärkt. Vi är av naturen duktiga på att arbeta tillsammans. Men ofta är det också väldigt svårt. Möten blir långa och oengagerade. Någon dominerar med sitt pratande. Besluten blir fega. Många känner att de inte blir lyssnade på. Förslagen och besluten blir aldrig ordentligt genomförda. I Facilitering för alla får du lära dig om dynamiken i möten. Varför vi ofta kör fast och hur vi kan engagera alla i rummet genom att skapa en trygg miljö där deltagarna arbetar med och inte mot varandra. Kursen är en svensk anpassning av Sharon Bowmans framgångsrika bok och kurs, Training from the back of the room inriktad på facilitering. Det är en metod för facilitering och undervisning som sätter deltagaren i centrum. Den är också baserad på metoder för deltagande beslutsfattande.
Några verktyg vi använder under kursen.

Några verktyg vi använder under kursen.

Under kursen kommer du att:
  • Lära dig en metod kallad 4C för att planera och utföra kurser och workshop
  • Öka din förståelse för hur lärande går till och om vad som håller oss alerta
  • Planera möten utefter mötesdiamanten
  • Hjälpa alla att komma till tals
  • Få en djupare förståelse för varför och hur frustration uppstår i möten (groan zone) och hur du hjälper gruppen igenom detta
  • Lära dig tips och trix för att öka engagemanget hos deltagarna
  • Bygga din egen verktygslåda av övningar och aktiviteter
Kursen är upplagd och utförs med de metoder som lärs ut. Under kursens gång får man därmed uppleva hur denna sorts facilitering upplevs och vi stannar ofta upp och reflekterar över vad som händer i rummet just nu.
Jag har fått fler verktyg på 8 h än under 25 år.

Återkoppling från en deltagare.

Kursen är från början skapad för Spotify och Expressen. Vi är övertygade om att fler företag och organisationer kan dra nytta av dessa kunskaper. Här kan du läsa mer om Facilitating from the back of the room. Peter Antman och Jimmy Janlén tillhör sveriges ledande agila facilatorer. Dagligen faciliterar de energiska och givande möten hos våra mest innovativa företag. De är också certifierade lärare av metoden Training from the Back of the Room. I samband med kurstillfället

  • Datum: 2016-05-16
  • Stad: Stockholm
  • Språk: Svenska

Detaljer

Datum16 maj 2016. 09:00 - 17:00. Frivillig frukost 08:30.
DeltagareMax 20
SpråkSvenska
KurslokalSveavägen 31, 111 34
Pris7000 kr exkl. moms. Early Bird: 5 000 kr tom 2016-04-16. I priset ingår lunch och fika.
Kontaktacademy@crisp.se, +46 8 556 950 15

Kommande kurser i Scrum & Agile & Lean & Teamutveckling & Foretagsinterna & Facilitering & Ledarskap