En agil organisation befinner sig en omvärld där man inte kan planera sig till framgång. Förändringstakten är hög, teknisk utveckling är snabb och det är svårt att på förhand veta vad kunderna vill ha. Det gör att man behöver ha en kultur där man provar sig fram, experimenterar och bygger på varandras idéer för att lyckas.

I en sådan organisation behöver man förstå varandra. För att kunna bygga på varandras idéer behöver man vara nyfiken på vad andra menar. Man behöver bygga individers förmåga att hitta sin egen väg och egna lösningar. Detta kan man sammanfatta som ett coachande förhållningssätt. Ett coachande förhållningssätt är något som i stort sett alla har nytta av. Du behöver inte vara agil coach eller chef. Produktägare, Scrum masters, Systemarkitekter, UX, utvecklare, ja egentligen alla som någon gång befinner sig en position där man leder eller driver en fråga har nytta av att ha ett coachande förhållningssätt.

På det här frukostseminariet kommer vi utforska coaching och varför det är en superkraft i en agil organisation. Förhoppningsvis kommer vi väcka ditt intresse för att lära dig mer.

Tid och plats: 17/11 klockan 8:00 – 9:00 (på distans, via zoom)

I bekräftelsemailet på din anmälan så kommer du få en länk till seminariet. Tips – var noggrann med vilken mailadress du använder när du anmäler dig så att du hittar bekräftelsen.

(Källa: https://agilecoachinginstitute.com/agile-coaching-resources/)
Kurs
Datum
Pris
Deltagare
Språk
Plats
Kontakt

OBS! Kursen här nedan har redan varit.