UX i en agil miljö, 25 september 2014

Den här kursen har redan varit.

OBS! Kursen här nedan har redan varit. Besök gärna en av de kommande kurserna istället.

UX i en agil miljö, 25 september 2014

Agile Design UX
Hinner du som UX:are inte med allt som måste göras när tiden mellan releaser blir allt kortare? Har du produktägaren flåsandes i nacken? Känner du dig helt enkelt kidnappad av utvecklingsteamet? Vad sägs om en crash course i att lära sig simma med näsan över vattenytan? Kursen besvarar hur man smidigast bygger saker tillsammans med hjälp av metodik från AgileUX, genom att fokusera på samarbete i effektiva arbetsprocesser och därmed sluta skapa tunga dokument som ingen egentligen har nytta av. Vi utgår från agila principer för att hitta det bästa sättet att i UX-rollen arbeta tillsammans med produktägare och utvecklingsteam. Kursen kan med fördel kombineras med kursen Bygg klokt med Lean UX den 20 maj 2014 eller senare.

Kursen vänder sig till dig som

Arbetar med användarcentrerad design, interaktionsdesign, användbarhet eller liknande, i eller strax vid sidan om agila utvecklingsteam.

Vi går bland annat igenom

  • Vad Agile egentligen är
  • Vad Agile UX är för något
  • Exempel på bra UX-metoder inom user research, informationsarkitektur och interaktionsdesign, som fungerar i en agil miljö
  • Facilitering av workshops för maximalt samarbete med resten av teamet
  • Mängder med små tips för att processen och samarbetet ska bli smidigare
Samt att du själv får möjlighet att hyvla till din favoritmetod så att den fungerar i en agil miljö! Så här tycker tidigare kursdeltagare: “Under kursen fick jag flera tips på bra metoder och arbetssätt som jag direkt kunde tillämpa på mina pågående projekt och förbättra det agila UX arbetet.” – Tommy Marshall, CGI ”Mitt jobb blev som ett helt annat, mycket bättre, jobb då vi började jobba agilt i team för ett år sedan. Kursen var superbra, med massa UX- och agil-energi. Den gav mig inspiration och mod att utvecklas och försöka bli ännu mer agil i mitt arbete. Jag ska testa flera av de tips och trix som gavs!” – Elina Sandstedt, Stockholms universitet “Jag fick ut mycket av kursen tack vare kursledarens utmärkta förmåga att dela med sig av sin gedigna erfarenhet.” – Maryam Ammouri, Agero

Förkunskaper

Interaktionsdesign, användbarhet, användarcentrerad design eller liknande. Kursen baseras på att man har utfört metodik inom dessa ämnen. Personer som inte direkt har arbetat med UX-metodik, exempelvis grafiska designers, affärsanalytiker och produktägare är självklart också välkomna, men med brasklappen att kursen inte kommer förklara basala UX-begrepp.
  • Datum: 2014-09-25
  • Stad: Stockholm
  • Språk: Svenska

Detaljer

Datum25 september, 2014 9:00 - 17:00 (frukost 08:30)
DeltagareMax 20
SpråkSvenska
KurslokalCrisp, Sveavägen 31, Stockholm
PrisEarly bird 6500 SEK t.o.m 31 augusti. Därefter 7500 SEK exkl. moms. Frukost och lunch ingår.
Kontaktacademy@crisp.se, +46 8 556 950 15

Kommande kurser i Agile & Design & UX