Modern UX

Denna kurs lär ut grunderna i modern User Experience design. Man lär sig hur man utför enkla användarstudier för att förstå användarens behov och motivation, hur man formulerar dessa i en specifikation, hur man finner lösningar på behoven, hur man skapar en interaktionsdesign av en lösning och hur man validerar att designen är rätt. Du lär dig oerhört mycket på att träffa riktiga användare än vad du kan lära dig annars och du får bättre argument för din design. När du vet att du designar och bygger rätt lösning blir du dessutom mer motiverad och det är faktiskt riktigt riktigt roligt.

På kursen lär du dig grunderna i Design Thinking, användarstudier och användningstester samt interaktionsdesign och prototyping. Kursen ger även en kort översikt över Agil UX och LeanUX.

Du får också med dig rejält med tips för dina fortsatta studier inom området.

Kursen kan ges som en mer teoretisk bas på 3-4 timmar och kan ges som halvdagskurs eller kvällskurs. Kursen kan också ges som en mer praktisk heldagskurs. Kursen ges endast vid behov, hos er som företagsintern kurs eller hos oss på Crisp.

Kursen innehåller följande

Till skillnad från många andra grundkurser så tar vi ett helhetsperspektiv på produktutveckling på denna kurs.

  • Du får praktiska kunskaper i användarstudier, interaktionsdesign och användningstest, inklusive
    • Rekrytering av användare från rätt målgrupp inkl. screening-metoder
    • Kontextuella intervjuer för att få insikter om användarna, s.k. Get Out Of the Building-metodik
    • Validering medelst löpande användningstest med olika typer av triggermaterial som exempelvis prototyper och användarresor
  • Du får lära dig generella designprinciper som kan användas i alla projekt för att se till att man bygger en bra produkt.
  • Vi går igenom moderna designstrategier och processramverk som går att tillämpa på alla typer av produkter och hur man designar komplexa produkter.

Kursen vänder sig till dig som

Jobbar med någon form av produktutveckling i vilken bransch som helst (exempel på kursen kommer främst från IT-utveckling). Du är intresserad av att arbeta hands-on med UX och du behöver inte ha några förkunskaper. Tidigare kursdeltagare har haft så skilda roller som gymnasielärare, grafisk formgivare, utvecklare och redaktör. Även designers, kravare och UX:are som vill veta att man alltid är på rätt väg med sin produkt/tjänst har stor nytta av kursen.

Lämpliga fortsättningskurser

Kursen i Modern UX tar hand om baskunskaperna för att kunna arbeta som UX:are, men för att effektivt validera antaganden om användare och produkt så rekommenderas kursen i Lean UX och för att förbättra samarbetet mellan UX:are och andra roller så rekommenderas kursen i Agile UX.

Kurstillfällen

Modern UX, intresseanmälan för framtida kurstillfälle.

Fyll i formuläret så hör vi av oss
Lärare: Anneli Olsen & Martin Christensen