Crisp tävlade ut en kursplats eller agil coaching under Jfokus, 4-8 februari 2013. Madeleines bidrag ”Gamification” som den hetaste trenden inom produkt- och tjänsteutveckling 2013 hamnade på första plats framröstad av besökarna på Crisps Facebooksida.

Grattis Madeleine till vinsten!
Berätta, vad är gamification och varför är det hett 2013?

Madeleine: Gamification eller spelifikation som det heter på svenska handlar om att använda spelmekanismer för att öka engagemang och motivation av tjänster och produkter. Vanligtvis belönas eller uppmuntras användarens aktivitet med access och poäng i små tydliga steg. Gamification är inget nytt påfund utan begreppet har funnits länge, men jag tror att under 2013 kommer det bli allmängiltigt och fler företag kommer att använda det som en del i sin egen strategi. Jag själv är fortfarande rookie på området och min förhoppning är att lära mig mer inom området Gamification.”

Var jobbar du nu, i vilken roll, och vilken utbildning har du?

Madeleine: ”Jag jobbar som projektledare på Arbetsförmedlingens IT-avdelning. Jag blev anställd i höstas efter att ha gjort min praktik på Arbetsförmedlingen från min dåvarande utbildning på CAP, Certifierad agil projektledare. Jag trivs otroligt bra på Arbetsförmedlingen och står inför stora och små utmaningar i mitt arbete.”

Vad brinner du för inom produkt- och tjänsteutveckling?

Madeleine: ”Sen jag blev introducerad in i den agila världen har jag haft ett starkt fokus på att arbeta värdedrivet. Både när det kommer till mina egna enskilda aktiviteter men även i ett större sammanhang. Jag har insett vikten av att prioritera och arbeta mot det som tillför mest värde. Jag brukar fråga mig själv, vad är det som tillför mest värde i mitt arbete och varför. När jag har ställt mig frågan tvingas jag att prioritera mellan olika uppgifter vilket underlättar mitt arbete. Jag upplever att min egen självkänsla har ökat efter att jag prioriterar mitt arbete eftersom jag alltid vet att det jag gör tillför ett värde.”

Hur känner du till Crisp?

Madeleine: Jag kom i kontakt med Crisp för första gången 2011 och har sedan dess hållit mig uppdaterad om era tjänster. Jag har flera gånger varit inne och tittat på era kurser/utbildningar som har lockat mig genom era duktiga föreläsare. Ett enkelt sätt för mig att hålla mig uppdaterad om Crisp är att följa er på Twitter, det var nämligen så jag hittade den här tävlingen.”

Vad ska du välja för pris, kurs eller agil coaching, och vad hoppas du få ut av det?

Madeleine: Eftersom jag jobbar som projektledare och har ett starkt fokus på team skulle jag vilja förstärka mina kunskaper om agila team, därför vill jag gå kursen ”Make agile teams work”. Min förhoppning är att få med mig tekniker och verktyg som jag kan lägga i min verktygslåda för att sedan kunna applicera på Arbetsförmedlingen. ”

Ännu en gång grattis till dig Madeleine och tack för att du deltog i tävlingen och för intervjun. Vi hoppas att du får stor nytta av kursen och att vi ses vid fler tillfällen framöver.

Andra bidrag i tävlingen var bland annat:

”Continious Delivery! Har sett otroliga resultat av att praktisera det mindsetet.” – Maria Nygren
”Utveckla dina produkter ur ett tjänsteperspektiv – ur kundens ögon sett finns det endast tjänster på marknaden.” – Ulf Hannelius
”Agile coachning! Har varit hett ett tag men kommer nog bli ännu hetare under 2013!” – Camilla Larsson
”Onlineutbildning” – Uzi Landsmann
”Självorganiserande team.” – Niklas Hansson
”Pålästa, erfarna och entusiastiska programmerare” – Marcus Dicander
”apputveckling för smartphone” – Sheri Solivan

Crisp tackar ödmjukast för alla tävlingsbidrag!