Team Coaching avancerad - hur du leder och skapar förutsättningar för grymma team, 19-20 mars 2019

Den här kursen har redan varit.

OBS! Kursen här nedan har redan varit. Besök gärna en av de kommande kurserna istället.

Team Coaching avancerad – hur du leder och skapar förutsättningar för grymma team, 19-20 mars 2019

Scrum Agile Teamutveckling Ledarskap

Två inspirerande dagar i konsten att skapa högpresterande team

Kursen är den naturliga fortsättningen till Scrum Master-utbildningen. Vi kommer att ge dig konkreta verktyg i hur du kan hjälpa dina team att växa och formas till sunda, samarbetsorienterade och högpresterande grupperingar. Du har en ledande position där du antingen arbetar direkt med ett eller flera team, eller där du agerar som coach med fokus att hjälpa team formera sig effektivt. Du känner dig bekväm inom den agila metodiken och trivs i en teamorienterad miljö men känner att du kan få ut mer av dina team. Stämmer detta så är denna kurs perfekt för dig! Här får du verktyg och tekniker som du kan använda då du coachar teamen i deras arbete. Vi blandar teori med praktik med målet att ge dig förutsättningar för att lyfta dina team till nya nivåer.

“Jag kan varmt rekommendera kursen “Make agile team works”. Min förhoppning är att fler fick komma till insikt med hur viktigt det är att bygga team. Kursledarna Anders & Tomas tyckte jag gjorde ett fantastiskt bra jobb! De är väldigt pedagogiska och kompletterar varandra väldigt bra. I mina ögon är de båda experter inom agilitet och har gedigen kunskap och erfarenhet av att bygga upp effektiva team. Kursen växlade mellan teori och praktik och gav mig verktyg som jag kan lägga i min verktygslåda som teamledare. Kursen levde verkligen upp till mina förväntningar! /Madeleine LundinLäs mer på Madeleines blogg

Syfte och mål

Team är en central aspekt inom agil metodik där fokus är att skapa tvärfunktionella team som ges ansvaret att finna och leverera lösningar som tillfredsställer kundernas och organisationens behov. Dessutom är självorganisering en grundtanke där teamen skall forma sitt arbetssätt och organisera sig själva efter bästa förmåga för att skapa en situation som genererar ett högproduktivt team.

Men hur hjälper man ett team till att bli produktivt och nå en hög nivå av samarbete? Vad kan man använda för tekniker för att forma ett team snabbt, att få dess medlemmar att börja kommunicera och samarbeta mot det gemensamma målet? Hur etablerar man en kultur av nyfikenhet och reflektion för ett kontinuerligt förbättringsfokus? Dessa tillsammans med andra frågeställningar kommer vi att behandla under kursens två dagar, med målet att ge deltagarna förståelse för underliggande teori och konkreta verktyg som de kan använda direkt efter kursen.

Kursen vänder sig till dig som

Är en praktiserande ledare inom agila organisationer så som: Scrum Master, team coach, projektledare eller chef. Du har några års erfarenhet av att arbeta enligt agila principer och metoder.

Vi går bland annat igenom

  • Vad är det egentligen vi vill uppnå med Agile och varför är Agile så lätt men ändå så svårt
  • Teamdynamik – hur teamet förändras med tiden
  • Jobba med teamet på olika sätt beroende på dess mognad
  • Skapa högpresterande team som drivs av inre motivation
  • Leda grupper i ett positivt , kontinuerligt förbättringsarbete
  • Konkreta verktyg och övningar deltagaren kan använda direkt efter utbildningen

Förkunskaper

Deltagarna ska ha arbetat praktiskt enligt agila principer i något eller några år samt ha erfarenhet av att leda och coacha team inom produktutveckling.

  • Datum: 2019-03-19
  • Stad: Stockholm
  • Språk: Svenska

Detaljer

Datum19-20 mars 2019, 09:00-17:00 båda dagarna. (frukost 8.30)
DeltagareMax 16
SpråkSvenska
KurslokalCrisp, Sveavägen 31, Stockholm
Pris15000 kr exkl. moms. Fika och lunch ingår.
Kontaktacademy@crisp.se, +46 8 556 950 15

Kursen är tyvärr inställd.

Kommande kurser i Scrum & Agile & Teamutveckling & Ledarskap